Om Villa Lunde

Velkommen til kunstnerhjemmet Villa Lunde, med operahage, konsertsal, utstillinger og åpent atelier. Her bor ekteparet Elisabeth de Lunde og Jakob Zethner, begge med lange anerkjente karrierer, og utfører malerkunst og operasang på høgt internasjonalt nivå.
Foto: Live Skinnes
Villa Lundes hovedhus er et korsbygg, med flere fløyer, som danner en elegant ramme omkring den figurative kunsten og musikken i mangfoldige sjangre. Villaen ligger smukt ved Telemarkskanalen.
Både kunsten og musikken har klangbotn i århundrerlange tradisjoner og kundskaper. Familien har bodd her gennom 6 generasjoner. Kunstnerhjemmets forskjellige arenaer fylles året rundt med vakre konserter i mange disipliner, spennende utstillinger, åpne atelierer, og interessante kunst- og litteratursalonger.
Konsertsalen på Villa Lunde. Foto: Knut Utler.
Se kommende arrangementer

Se vår konsertsal i 3d

Elisabeth de Lunde

Malerinnen Elisabeth de Lunde gjenoppliver med sin kunst det magiske og poetiske i maleriet. Hun mestrer de gamle oljeteknikkene. Hennes verker er innkjøpt av mange private og offentlige kunstsamlinger i inn- og utland. Hun har vært representert på utstillinger i Norden, Tyskland og Polen. Som eneste norske kunstner er Elisabeth de Lunde representert i det internasjonale leksikon, Leksikon der phantastischen Kunstler.
Se kunsten til Elisabeth de Lunde
Traditionalist og nyskaber - når man står overfor et værk af Elisabeth de Lunde oplever man et deja vue med barokkens musik
Magasinet Kunst

Jakob Zethner

Jakob Zethner er en dansk operasanger med internasjonal karriere og over 40 operaroller i mange operahus og konsertsaler, bl.a. Torino, Kgl. Teater i DK, Den Norske Opera, Opera Versailles, Bolzano, Cagliari, Modena, Concertgebouw i Amsterdam og DR Konserthuset i Kbh. Han inviterer sine musikalske venner til stemningsfulle og underholdende musikkvelder.
Han leder konserten på en fortreffelig måte med sin herlige personlighet blandet med humor og mye kunnskap – og sprer dette med stor entusiasme til publikum.
Besøkende på Villa Lunde
Elisabeth de Lunde i Kanalbutikken. Foto: Live Skinnes
Der er rik mulighet for å besøke kanalbutikken med dens mange unika-produkter og gaveartikler, og nyte den velsmakende kaffe og teer enten inne eller på baroktunet.

Ønsker du å få nyheter om spennende kunst og konserter på Villa Lunde?

Ønsker du å få tilsendt nyheter om kunst og konserter på Villa Lunde?

Da trenger vi ditt fornavn:
Og e-postadresse:

Takk! Dette kommer du ikke til å angre på
Det oppstod en feil!
Da trenger vi ditt fornavn:
Og din e-postadresse:
Takk! Dette kommer du ikke til å angre på
Det oppstod en feil!
Vinner av Nome kommunes
kulturpris 2018
Design og utvikling: Dethloff
Illustrasjon: James Gillray (1756–1815)